Het laatste nieuws

Lees meer

nieuws-draaien.jpg

Okuma LB3000 verbreedt mogelijkheden nauwkeurig draaien

3DTechDraw heeft in 2018 een Okuma LB3000 aan haar arsenaal van draaimachines mogen toevoegen. De limiet van onze draaicapaciteit en -precisie wordt hiermee opgerekt en de LB3000 maakt nieuwe groei in hoognauwkeurige draaiwerkzaamheden mogelijk. Mede door het Thermo-Friendly concept van Okuma blijft deze machine over lange tijd uiterst nauwkeurig, en door de blokgeleidingen kan ook nog steeds stevig verspaand worden.

Dankzij servo-aansturing kan de druk van het meedraaiende center gedurende een programma aangepast worden, waardoor de nauwkeurigheid gegarandeerd blijft bij het verspanen van grote hoeveelheden materiaal. Ook is deze machine uitgevoerd met aangedreven gereedschappen waardoor eenvoudige frees- en boorbewerkingen in dezelfde opspanning gemaakt kunnen worden.

De 12-positie turret is volledig uitgerust met het Sandvik Coromant Capto snelwisselsysteem; hierdoor kan snel en eenvoudig van gereedschap gewisseld worden. Ook kunnen programma’s die origineel voor de Doosan Lynx of Doosan Puma geschreven werden eenvoudig omgezet worden naar deze nieuwe Okuma. Producten die eerst op een andere draaibank gemaakt werden, kunnen daarom zonder enige extra moeite nu ook op de Okuma gemaakt worden.


Terug naar nieuwsoverzicht