Het laatste nieuws

Lees meer

img-20191114-130947.jpg

Erowa EASY 250 – Geautomatiseerde 5-assige bewerkingscell compleet

De installatie van de Erowa EASY 250 is compleet. Door deze uitbreiding kan de Doosan DVF5000 nu onbemand door frezen gedurende de nachten en weekenden. Er is specifiek voor deze robot gekozen om de laadcapaciteit van 250kg. Hierdoor kan de bewerking van grote en zware producten zonder enig probleem geautomatiseerd worden. Maar ook kleine producten zijn geen probleem. Hier kunnen er eenvoudig meerdere van op de 400x200mm pallets worden geladen om tegelijk bewerkt te worden.

De pallet wisselaar en machine zijn verbonden met Erowa’s Job Manage System(JMS4.0). Dit maakt het mogelijk dat verschillende onderdelen in één run gemaakt kunnen worden. De job manager stuurt zowel de robot als de machine aan, waardoor altijd het juiste programma voor een pallet uitgevoerd word. Ook kan eenvoudig de prioriteit van een onderdeel aangegeven worden, hierdoor maakt het niet uit in welke volgorde producten aan de bewerkingslijst worden toegevoegd. Dit houd het systeem flexibel om ook spoed opdrachten tussendoor te kunnen doen.

 

Doordat de pallets en repeteer nauwkeurigheid hebben van minder dan 0.003mm is het mogelijk om een pallet uit de machine te halen voor het nameten of het doen van een spoedopdracht terwijl de nauwkeurigheid niet in gevaar komt. Net als de andere freesbanken/bewerkingscentra is ook hier voor het Lang Technik Makro-grip klemmen systeem gekozen, wat het eenvoudig maakt om in het verleden gemaakte producten eenvoudig te kunnen automatiseren op deze machine.

 

Deze trofee gemaakt voor Autodesk University 2019 laat zien waar deze 5-assig geautomatiseerde bewerkingscell toe in staat is.


Terug naar nieuwsoverzicht